certificare-iso
  Cautare pe site

Schema ISO 22000

Este cunoscuta la nivel mondial obligativitatea companiilor avand legatura directa sau indirecta cu produsele alimentare (fie ca le vand, cumpara, distribuie sau prepara) de a adopta un program de siguranta alimentara in conformitate cu normele stipulate prin lege.

Aceste programe, desi in principal bazate pe rigorile HACCP, (sistem international cu privire la prevenirea si eliminarea riscurilor de natura sa afecteze siguranta alimentara, sunt incomplete lipsindu-le metodologia necesara pentru a face fata modificarilor, dezvoltarilor si cerintelor, noi de la an la an, proprii acestui sector. Pe de alta parte, daca aveti in vedere integrarea Romaniei in comunitatea europeana cat si importanta dominanta acordata sectorului alimentar, adoptarea unui standard international HACCP sau ISO 22000 elimina din start toate suspiciunile pe care le ridica un program de siguranta alimentara particular, oferindu-va garantia nu doar a faptului ca activitatea dumneavoastra este pe drumul bun cat si fundamentul pentru schimbarile ce survin de-a lungul timpului.

Modelul pe care compania nationala de consultanta FreeAudit vi-l propune pentru implementarea ISO 22000 sau HACCP este de natura sa confere afacerii dumneavoastra o pozitie strategica in industria alimentara.

MODELUL DE LUCRU FREEAUDIT

ISO-22001
       
STANDARD ISO 22000
    VOCABULAR
  • MATERIALE
  • NORME SI CERINTE GENERALE ISO 22000
   
       
ANALIZA SI EVALUAREA SISTEMULUI DE SIGURANTA ALIMENTARA
    COMPARAREA SISTEMULUI DE SIGURANTA ALIMETARA EXISTENT CU STANDARDUL ISO 22000
  • identificarea tuturor elementelor/ activitatilor din lantul alimentar cu impact asupra sigurantei alimentare
  • identificarea punctelor critice si a obstacolelor
   
       
CONSILIERE ISO 22000 VS. MANAGEMENT
ROL MANAGEMENT RESPONSABILITATI IMPLEMENTARE STANDARD INITIATIVA PENTRU SCHIMBAREA CULTURII ORGANIZATIONALE
  • politica de siguranta alimetara a companiei
      conformitate legislativa
      conformitate cu HACCP codex
  • proceduri de siguranta alimentara: control al riscurilor contaminarii
  • planificare si dezvoltarea obiectivelor generale si specifice de siguranta alimentara
  • indicatori de siguranta alimentara
      termici/ chimici/ microbiali
  • numire Responsabili Siguranta Alimentara
  • monitorizare- analiza activitati
   
       
CONSILIERE ISO 22000 VS CLIENTI
  • ORIENTARE SPRE CLIENT
  • SATISFACEREA CERINTELOR PREZENTE SI DE VIITOR ALE CLIENTILOR
  • produse conforme din punct de vedere al sigurantei alimentare
  • comunicare dinamica a chestiunilor legate de siguranta alimentelor atat furnizorilor cat si clientilor si tuturor partilor relevant interesate
   
       
CONSILIERE ISO 22000 VS RESURSE
  • MANAGEMNET AL RESURSELOR UMANE RESURSELOR MATERIALE
  • INFRASTRUCTURA
  • MEDIU DE LUCRU
  • diseminare informatii
  • cursuri
  • comunicare eficienta interna- externa
  • igiena echipamente
   
       
CONSILIERE ISO 22000 vs PROCEDURI DE LUCRU
  • PROCEDURI DEZVOLTAREA PRODUSULUI IN SIGURANTA
  • Clasificarea tuturor partilor implicate in lantul alimentar
  • Conformitate a echpamentelor de stocare, producere si distributie a alimentelor
  • Igiena
  • Control operational
   
       
CONTROLUL DOCUMENTELOR
  • DOCUMENTE LEGATE DE SISTEMUL DE MANAGEMENT AL SIGURANTEI ALIMENTARE
      DOCUMENTE INTERNE
      DOCUMENTE EXTERNE
  • alcatuire corecta-revizuirea periodica
  • accesibile in punctele de lucru cu importanta fundamentala in buna mentinere a sigurantei alimentare
  • lizibile
   
       
CONSILIERE ISO 22000 VS ACTIUNI CORECTIVE
  • AUDITUL INTERN
  • IDENTIFICAREA SI CORECTAREA NONCONFORMITATII
  • EXAMINAREA EFICIENTEI ACTIUNILOR CORECTIVE SI PREVENTIVE DESFASURATE
  • CONTROLUL SI ASIGURAREA SUSTENABILITATII
  • RAPORTE
  • RETROSPECTIVA MANAGERIALA